I Himmelrummet tror vi på, at et åbent og tillidsfuldt forældresamarbejde er essentielt for vores børns trivsel og udvikling. Hos os skal du som forælder opleve, at vi har tid og overskud til at give både dit barn og jeres familie den opmærksomhed, der er brug for.
I hverdagen prioriterer vi, at der er tid til en lille snak om dagen og overlevering af de søde historier. Samtidig lægger vi vægt på, at der bliver sat tid af til en længere samtale, hvis der er behov for det.
Som forældre må I meget gerne undre jer og stille spørgsmål til, hvorfor vi gør, som vi gør. Jeres perspektiv er vigtigt for os i vores bestræbelser på at skabe den bedste daginstitution.
Aula
Aula er vores primære kommunikationskanal og en vigtig del af samarbejdet med jer.
Det er på Aula, at vi deler praktiske informationer og sender invitationer til arrangementer ud, og hvor I indmelder ferie og sygdom. Det er vigtigt, at I husker dette, så vi altid ved, hvor mange børn vi bliver - det gør det nemlig meget nemmere for os at planlægge nogle gode dage for de børn, som er i huset.
Det er også på Aula, at vi deler billeder og historier fra hverdagen i Himmelrummet, så I kan følge med i, hvad jeres børn laver. Børnehaven deler billeder næsten dagligt, mens vuggestuen deler i et begrænset omfang. Når vi tager fotos, er det vigtigt, at der er en mening med det, og det må aldrig tage fokus fra nærværet med børnene.
Vores leder Dorte sender også løbende beskeder ud med information om, hvad der sker i huset. Det kan være alt fra personalesituationen, pædagogiske aktiviteter og konkrete forløb, vi skal i gang med.
Forældresamtaler og forældremøder
I løbet af den tid jeres barn går i vuggestue og børnehave, har vi forskellige samtaler om jeres barns trivsel og udvikling. I Himmelrummet tilbyder vi en samtale hvert halve år i forbindelse med TOPI-vurderingerne (tidlig opsporing og indsats).
Vi er altid tilgængelige for en snak, og du er til enhver tid velkommen til at bede om en samtale med de ansatte på dit barns stue. Ligesom vi naturligvis også tager initiativ til en snak med dig, hvis vi har spørgsmål eller bekymringer omkring dit barn.
Vi holder fælles forældremøde 1-2 gange årligt, hvor der kan være oplæg fra eksempelvis skolen, sundhedsplejersken og andre relevante oplæg. Ved alle møderne sættes der tid af til at komme ud på de enkelte stuer. Her taler vi om stuens rutiner, temaer m.v.
Forældreråd
I Himmelrummet har vi et meget engageret forældreråd, der brænder for at skabe en god institution for både børn og personale. Det er blandt andet forældrerådet, der er tovholdere på vores sommerfest.
I forældrerådet er I med til at diskutere og definere de værdier, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om i Himmelrummet. I har derfor mulighed for at præge institutionen på mange niveauer. I kommer tæt på dagligdagen i Himmelrummet og lærer medarbejderne og de andre forældre at kende.
Forældrerådet er sammensat af forældrerepræsentanter, medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder, og valg til forældrerådet sker en gang årligt på et forældremøde for hele institutionen. Hvis I er interesserede i at deltage i forældrerådsarbejdet, kan I kontakte vores pædagogiske leder og høre mere.
Der er forældrerådsmøde fire gange om året.
Forældrebestyrelse
I Københavns Kommune er alle dagtilbud organiseret i klynger, og hver klynge har en forældrebestyrelse. Forældrebestyrelsen fastsætter principper for klyngens arbejde og for samarbejdet mellem institutionen og hjemmet. Forældrebestyrelsen består af forældrerepræsentanter fra alle enheder i klyngen, personalerepræsentanter og klyngelederen.
Forældrerepræsentanten bliver valgt blandt medlemmerne i institutionens forældreråd. Forældrebestyrelsen holder møder seks gange om året.
Du kan læse mere om, hvordan du som forældre kan få indflydelse på dit barns hverdag her.