Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Hos os er maden er et pædagogisk og sanseligt læringsrum

I Himmelrummet har vi vores eget køkken, hvor vores dygtige køkkenmedarbejder Adnan, laver den lækreste mad til børnene hver dag. Vi tilbyder både morgenmad, formiddagssnack, frokost, eftermiddagssnack og sen eftermiddagssnack. 

Adnan lægger stor vægt på, at maden skal smage godt, se godt ud og samtidig være sund og nærende. I kosten har vi fokus på økologi, smag, variation og fuldkorn.

Vi har det økologiske spisemærke i guld, og det er vigtigt for Adnan, at der er en høj økologiprocent i måltiderne. Han har sat sig et mål om at opnå den højeste mulige økologiprocent, og han fremhæver, at økologien er et indlysende klogt valg både i forhold til at servere det bedste brændstof for kroppen, men også i et større globalt og bæredygtigt perspektiv.

Vi har sammensat vores pædagogiske hverdag, så der er stor sammenhæng mellem arbejdet omkring maden i køkkenet og det pædagogiske arbejde ude på stuerne. 

I vuggestuen arbejder vi med madmod. Blandt andet får hver stue om morgenen en kasse med nogle af de grøntsager, der skal i dagens måltider. Så kan børnene være til at skrælle og snitte, og på den måde stifte bekendtskab med råvarerne inden de kommer på tallerkenen. 

Ud over madmod, arbejder vi i børnehaven også fra jord-til-bord, når børnene er med i hele processen, hvor vi sår og høster i Himmelrummets egen køkkenhave på vores legeplads.

Børn skal smage 8-15 gange på maden, før de ved, om de reelt kan lide den. Vi presser ikke børnene til at spise, men vi opfordrer altid til at smage på maden.

Vi tænker på miljøet

Ud over, at vi har fokus på madspild, er menuen i Himmelrummet planlagt med fokus på klimaaftryk. I Københavns Kommune er målet, at daginstitutionernes klimaaftryk fra ligge på højest 8,4 (kilo CO2 pr. kilo fødevare) med udgangen af 2024. I Himmelrummet er vi stolte over, at vores klimaftryk på 8,1.